Ekonomija
Makedonsko udruženje za e-trgovinu pokreće informacijsku platformu za zemlje CEFTA-e
22.11.2021 16:57 | Indikator.ba
Sjevernomakedonsko udruženje za e-trgovinu objavilo je da će pokrenuti regionalnu platformu za informacije o e-trgovini u zemljama Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) uz podršku njemačke razvojne agencije Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

Regionalna platforma predstavljat će proširenje platforme za e-trgovinu lansiranu za tržište Sjeverne Makedonije 2020. godine na ostale zemlje CEFTA-e, odnosno Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Moldaviju, Crnu Goru, Srbiju i Kosovo, priopćeno je iz Makedonskog udruženja za e-trgovinu u petak.

GIZ podržava platformu kroz svoj regionalni projekt Otvoreni regionalni fond – vanjska trgovina.

-Platforma će biti praktičan centar s resursima i informacijama o ključnim aspektima e-trgovine za sve zemlje, rekla je Nina Angelovska, predsjednica Makedonskog udruženja za e-trgovinu u priopćenju.

Makedonsko udruženje za e-trgovinu neprofitna je organizacija osnovana 2017. godine koja se fokusira na podršku interesima lokalnih tvrtki za e-trgovinu.

CEFTA je trgovinski sporazum između zemalja koje nisu članice EU, čije se članice danas uglavnom nalaze u jugoistočnoj Europi. Nakon što se zemlja sudionica pridruži EU, prestaje joj članstvo u CEFTA-i.
Facebook Twitter Print