Kompanije i tržišta
Hrvatski Valamar kupio hotel u poznatom austrijskom skijalištu
25.11.2021 04:56 | Indikator.ba
Najveća hrvatska turistička tvrtka Valamar nedavno je kupila još jedan hotel u poznatom austrijskom skijalištu.

Kako javlja Poslovni dnevnik, nedavno je nadzorni odbor turističke tvrtke Valamar Riviera odobrio dokapitalizaciju austrijske podružnice Valamar A GmbH. Tvrtka je odlučila uložiti u kupnju hotela Marietta u Obertauernu, koji će tako postati drugi hotel u Austriji pod upravom Valamara.

Valamar je 2018. godine kupio hotel Petersbühel koji se nalazi u centru Obertauerna. Ovaj hotel s 4 zvjezdice specijaliziran je za skijanje i alpski odmor i vrlo je popularan među ljubiteljima zimskih sportova.

Hotel Marietta, koji će uskoro biti u vlasništvu hrvatske tvrtke, jedan je od najvećih i najboljih hotela popularne austrijske skijaške destinacije. Sa izvrsnom lokacijom na skijalištu, nudi udobne sobe s pogledom na Alpe, dva restorana i spa s bazenom.

Tvrtka želi podići kvalitetu poslovanja oba hotela, pa su već najavili dodatna ulaganja za sljedeće dvije godine. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, tvrtka tokom zime u oba hotela namjerava zaposliti više od 130 radnika iz Hrvatske.

Valamarov portfelj uključuje 33 naselja i hotela te 15 kamping naselja od Istre do Dubrovnika. Tvrtka je u hrvatskom turizmu poznata kao izvrstan poslodavac, jer zapošljava čak 6600 ljudi, a namjerava zaposliti dodatnih 130 hrvatskih radnika u austrijskim hotelima.

Širenjem na zimski turizam, Valamar zaposlenicima osigurava cjelogodišnje zapošljavanje i time povećana primanja, a ujedno zaposlenici imaju priliku stjecati međunarodno iskustvo i razvijati karijeru, navodi Poslovni dnevnik.
Facebook Twitter Print