Kompanije i tržišta
Australski MetalsTech odustao od kupnje srbijanskog zlatnog projekta Tlamino
25.11.2021 12:49 | Indikator.ba
Australska rudarska tvrtka MetalsTech priopćila je da je raskinula opcijski ugovor za stjecanje 100% udjela u projektu za istraživanje zlata Tlamino u južnoj Srbiji od kanadskog Medgold Resourcesa.

- Nažalost, nedavno odabrani Tlamino nije bio prikladan i odlučili smo prekinuti predloženu akviziciju, naveo je predsjednik MetalsTecha Russell Moran u priopćenju u srijedu.

Dana 3. novembra, Medgold Resources potpisao je obavezujući opcijski ugovor za prodaju Tlmina MetalsTechu za 3 miliona australskih dolara (1,9 miliona eura) u gotovini. Ekskluzivnu opciju MetalsTech je mogao iskoristiti 30 kalendarskih dana ili prije 30 kalendarskih dana od datuma stupanja na snagu sporazuma i sedam kalendarskih dana nakon što je MetalsTech obavijestio Medgold da je završio svoju dubinsku analizu, saopćio je tada Medgold.

Projekt Tlamino nalazi se u blizini granica Bugarske i Sjeverne Makedonije, na jugu Srbije. Projekt se sastoji od dvije istražne dozvole, Donje Tlamino i Surlica-Dukat, a svaka se prostire na oko 100 četvornih kilometara.

Sve istražne radove na projektu u potpunosti finansira Fortuna Silver Mines, partner Medgolda koji ima mogućnost zaraditi do 70% projekta trošenjem 8 miliona dolara (7,2 miliona eura) na istraživanje tokom pet godina.
Facebook Twitter Print