Kompanije i tržišta
Vakufska banka od 1. decembra zvanično postaje ASA Banka
25.11.2021 13:11 | Indikator.ba
ASA Banka iz Sarajeva je saopštila da će 30. novembra izvršiti statusnu promjenu pripajanja Vakufske banke, koja od 1. decembra nastavlja poslovanje pod imenom ASA Banka.

- Dodatno smo ojačali i svoju zastupljenost na tržištu jer se broj naših poslovnih jedinica povećao na 39. Širenje i jačanje poslovne mreže će donijeti dodatnu pokrivenost i nove banafite klijentima - naveli su iz ASA Banke.

Dodali su da će nakon pripajanja aktiva ASA Banke iznosti preko milijardu KM, kao i da snažna domaća banka igra važnu ulogu za bankarsko tržište.

Pripajanje Vakufske banke ASA Banci trebalo je biti obavljeno prošle godine ali je zaustavljeno zbog nedjelovanja Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Portal Indikator.ba u septembru ove godine je citirao Samira Mustafića, direktora ASA, banke koji je na svečanosti uručenja priznanja Zlatni BAM rekao da će postupak spajanja dvije banke na koji se čeka oko godinu i po biti završen sa 30. novembrom 2021. godine.

ASA Finance, finansijska dizivizija ASA grupacije, stekla je nešto više od 73 posto dionica Vakufske banke, nakon što je od društva Badeco Adria kupila većinski paket dionica za 17,2 miliona KM.
Facebook Twitter Print