TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Michelin vodič uvrstio Beograd u svoju selekciju
7.12.2021 13:30 | Indikator.ba
Michelin vodič od danas je uvrstio Beograd i Srbiju u svoju selekciju, čime se odaje priznanje lokalnoj kulinarskoj sceni i naglašava raznolikost gastronomske ponude zemlje, objavljeno je na zvaničnoj stranici Michelina.

U Michelin vodiču se našlo 14 beogradskih restorana, od kojih Iva New Balkan Cusine nosi oznaku "Bib Gourmand" koja se dodjeljuje restoranima vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrijednost za uloženi novac.

Preporuke strogih Michelinovih inspektora zavrijedili su restorani Comunale Cafè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square.

Prema uobičajenoj praksi u svim Michelin destinacijama, odabir restorana u Beogradu obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijima Michelin vodiča.
Internacionalni direktor Michelin vodiča Gwendal Poullenne izjavio je da ovim izborom Beograd postaje odabir Michelina, što će doprinijeti njegovoj reputaciji.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA