TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Portal indikator.ba uručio priznanja za najbolje poteze u turizmu u sezoni Ljeto 2021
20.12.2021 15:31 | Indikator.ba
Portal Indikator.ba. u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH uručio je danas priznanja za najbolje poteze u turizmu u sezoni Ljeto 2021 u svom tradicionalnom izboru na svečanosti koja je održana u sjedištu Komore u Sarajevu.
Svečanost je istovremeno protekla u zanku obilježavanja deset godina postojanja i rada portal Indikator.ba.

Priznanja su dobili MFC d.o.o. Sarajevo kao investitor u luksuzni resort na Jablaničkom jezeru, JU Turistička organizacija opštine Šipovo za otvaranje Vaganske pećine u Šipovu, Ju Turistička organizacija grada Banja Luka i Hotel Vapore u Neumu za početak saradnje Neuma i Banje Luke u razvijanju turističkih veza.

Specijalno priznanje uručeno je predstavniku kompanije ZenDev za potez direktora i suvlasnika Senada Šantića, koji je ovog ljeta za sve zaposlene radnike i njihove porodice organizovao i platio kolektivno ljetovanje u Alanji (Turska).

U ime domaćina i partnera projekta Privredne komore Federacije BiH, dobitnike priznanja, goste i zvanice, među kojima su bili i predstavnici ambasade Bugarske u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnike medija pozdravio je Emir Pašić.
On je kazao da je kraj godine vrijeme kada se sumiraju rezultati, te naglasio kako je portal Indikator, izabrao najbolje u turizmu u 2021. godini na osnovu temeljne analize i u partverstvu sa Komorom.

Urednik portala Indikator.ba Borivoje Simić u uvodnom obraćanju kazao je da je u uslovima pandemije portal Indikator.ba nagradio projekte koji promovišu saradnju unutar Bosne i Hercegovine na jačanju turističke ponude, afirmisanju domaćih destinacija koje do sada nisu bile dovoljno iskorištene ili prepoznate, ali i skrećući pažnju na primjer jedne u modernom dobu neuobičajene ali svakako rijetke poslovne prakse.

-Vjerujemo da je afirmacija pozitivnih vrijednosti u domaćem turizmu potrebna kako bismo u zagađenom okruženju koje nam svakodnevno servira politika, pokazali kako na ovim na prostorima imamo šta ponuditi svijetu i kako imamo od čega živjeti, kazao je Simić.

Svečanost u Komori istovremeno je bila u znaku obilježavanja 10. godišnjice postojanja i rada portala Indikator.ba, te je Simić podsjetio na projekte koje portal provodi i servise koje nudi i zahvalio sponzorima i pretplatnicima na povjerenju i podršci.

Vođa projekta Hajdar Arifagić podsjetio je da je ovo četvrto ljeto u kojem portal Indikator.ba u okviru godišnjeg projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza u BiH, regiji, Evropi i ostatku svijeta" bira i najbolje poteze u turizmu odvojeno za sezonu ljeta i zime.

-Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2021. godina obavljen je na osnovu uvida na licu mjesta i analize više od 200 različitih informacija o turističkim aktvnostima, događajima, poslovnim odlukama i dogovorima tim-menadžera i pojedinaca u kompanijama, lokalnim zajednicama, turističkim organizacijama, hotelijertstvu, putovanjima, rekreaciji, investicijama, promovisanju održivog razvoja u turizmu, te valorizaciji prirodne i kulturne baštine, kazao je Arifagić.

Dodao je da je izbor transparentan, neprofitan i nepristrasan, a stručno podržan od prof. dr. Ivane Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku kao glavne konsultantice na projektu, te od Visoke škole za turizam i hotelijerstvo iz Trebinja.

U ime dobitnika priznanja portalu Indikator.ba zahvalio je vlasnik kompanije MFC dr. Mossa Fattah. On je iskazao zadovoljstvo da je njegovo ulaganje u izgradnju apartmana na Jablaničkom jezeru u vrijednosti od 2,2 miliona KM prepoznato kao značajan podstrek razvoju turizma na ovom području.

-Mi u BiH imamo dobra iskustva sa investiranjem i zbog toga naše prisustvo u vašoj prelijepoj zemlji nije upitno. Nastavit ćemo ulagati u projekte od kojih će Bosna i Hercegovina i njeni građani imati korist. U tome ćemo sarađivati sa našim partnerom projektantskom kućom AHA KNAP, kazao je Fattah..

Prema riječima arhitekte Kenana Brčkalije, projektanta AHA KNAP-a, kompanije koja je u Bosni i Hercegovini projektirala nekoliko reprezentativnih hotela, područje Jablaničkog jezera sa svim svojim prirodnim ljepotama idealna je lokacija za razvoj mnogih turističkih djelatnosti i izgradnju objekata koji služe za tu namjenu.

Takođe, Ammina Korjenić, predstavnica firme ZEN-DEV prenijela je zahvalnost direktora Senada Šantića i njegovo izvinjenje što nije u prilici prisustvovati ovom događaju.

Predstavnici portala Indikator.ba na kraju su najavili izbor najboljih poteza u turizmu za sezonu Zima 2021/2022., koja upravo počinje, a rezultate će saopštiti po završetku sezone.

Današnju svečanost, kao dugogodišnji zvanični partneri, podržali su Privredna komora Federacije BiH i lanac drogerie markt dm.

(Na fotografiji: Ammina Korjenić, izvršna direktorica sarajevske podružnice Zen-DEV-a sa urednikom portala Indikator.ba Borivojem Simićem)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA