TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Hrvatska: dm postavio prve eko punionice za tečne deterdžente
20.12.2021 18:01 | Indikator.ba
U prodavnicama dm-a u Zagrebu, u City Centeru One West i u Dubravi na adresi Vile Velebita 6 u sklopu trgovačkog centra Kaufland, kupcima su sada dostupne dm eko punionice.

Eko punionice omogućavaju ponovno punjenje Planet Pure boca jednim od tri BIO tečna deterdženta za pranje rublja ili deterdžentom za pranje posuđa. Punionica kompanije dm doprinosi očuvanju okoline na nekoliko načina: štednja do 70 % plastike ovim korišćenjem, a sami deterdženti proizvedeni su iz čiste snage biljaka i 100% su biorazgradivi.

Kako bi kupce podstaknuli da se odluče za kupovinu koja doprinosi smanjenju količine odbačene plastike, sve do kraja februara 2022. godine dm korisnicima eko punionice poklanja bocu Planet Pure koja se može ponovno koristiti pri svakoj sljedećoj kupovini.

Boce su izrađene od 100% reciklirane plastike ili održivih sirovina (šećerne trske), zapremnine od jednog litra u slučaju deterdženta za pranje posuđa, odnosno 1,5 litar za deterdžente za pranje rublja.

Održivost u poslovanju dm-a podrazumeva ulaganje u rješenja koja nam omogućavaju da zajedno s kupcima zaštitimo okolinu. Kupovinom deterdženata Planet Pure BIO uz višestruko korišćenje odgovarajuće ambalaže naši kupci smanjiće količinu plastike odbačene u okolinu. Deterdženti su veganski, ne sadrže sulfate, 100 % su biorazgradivi, iz društveno odgovorene proizvodnje. U sljedećoj godini nastavićemo s postavljanjem dm eko punionica u prodavnicama širom Hrvatske kako bismo našim kupcima omogućili da doprinesu smanjenju upotrebe plastike i očuvanju okoline za buduće generacije, izjavila je Gordana Picek, menadžerka resora Nabavke i marketinga u dm-u.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA