TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Safudin Čengić i naredne četiri godine direktor Centrotransa
30.12.2021 08:03 | Indikator.ba
Odlukom Nadzornog odbora najvećeg autobusnog prijevoznika u Bosni i Hercegovini Centrotransa, dr.sc. Čengić Safudinu, dosadašnjem predsjedniku Uprave, produžen je mandat za naredne četiri godine. On će ovu dužnost obavljati i u periodu 2022 – 2025 godine.

Čengić Safudin, cijeli svoj radni vijek proveo je u kompaniji Centrotrans Sarajevo. Tokom rada u ovoj kompaniji obnašao je najodgovornije funkcije direktora saobraćaja, direktora marketinga, izvršnog direktora i generalnog direktora Društva.

Na poziciju generalnog direktora, odnosno predsjednika Uprave, imenovan je 2010. godine. U prethodnih 12 godina pokazao je izuzetne menadžerske sposobnosti, obezbijedio je kontinuirani rast poslovnih aktivnosti i prihoda te broja uposlenih u Centrotransu. Ostvareni poslovni rezultati omogućili su Centrotransu da i dalje bude lider u oblasti cestovnog prometa i turizma. Uspjeh i ugled u cjelokupnom društvu stvoren je nesebičnim radom svakog uposlenika ali, prevashodno, uz stručno i odgovorno rukovođenje prvog čovjeka kompanije i njegovih najbližih saradnika.

Na prijedlog predsjednika Uprave, Nadzorni odbor imenovao je i članove Uprave Centrotransa koju čine: Kerla Ibrahim dipl.oec, Hadžić Naila dipl.oec, Parić Saudin dipl,saob.ing, Smailhodžić Vedad dipl.saob.ing i Škulj Elmin dipl.maš.ing.

Uposlenici i korisnici usluga Centrotransa očekuju da, predsjednik Uprave sa svojim saradnicima, obezbijedi kvalitetna prijevozna sredstva, uredan i kvalitetan prijevoz putnika te adekvatna primanja uposlenim radnicima, saopćeno je iz Centriotransa.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA