TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Učešće BiH na Svjetskoj izložbi EXPO najbolji poslovni potez u 2021.godini
4.1.2022 05:08 | Indikator.ba
Otvaranje paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. Dubai i učešće naše zemlje na toj najznačajnijoj privrednoj manifestaciji u svijetu poslovni portal Indikator.ba izabrao je za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2021.godini. Taj potez smjelo su povukli Vlada kantona Sarajevo i njen ministar privrede Adnan Delić nakon što su svi drugi, čak i oni sa vrha države, digli ruke od ovog projekta, pojačavali političke tenzije, urušavali ugled države i ozbiljno prijetili njenom opstanku.

Zahvaljujući Vladi kantona Sarajevo koja je za ovo učešće obezbijedila novac zastava Bosne i Hercegovine se zavijorila među zastavama 190 zemalja a naš paviljon otvoren je na reprezentativan način kakav ovoj državi i priliči. Već prvog dana naši privrednici imali su brojne kontakte i razgovarali o sasvim izvjesnim poslovnim aranžmanima. U isto vrijeme na jarbolu Ambasade BiH u Washingtonu (USA) viorila se poderana i izblijedjela naša plavo-žuta državna zastava, što ide na obraz onima koji ovu zenlju ne prihvataju kao svoju i njen ugled u svijetu urušavaju i na taj način.

Indikator.ba u narednim danima objaviće i ostale rezultate rangiranja najboljih poslovnih poteza u BiH, regiji, Evropi i ostatku svijeta u minuloj 2021.godini, a na proljeće upriličiti svečanu dodjelu priznanja.

Izbor najboljeg poslovnog poteza Indikator.ba organizuje već osam godina uz angažovanje konsultantskog tima stručnjaka iz oblasti ekonomije, naučnih radnika i privrednika. U minuloj 22021. godini glavni konsultant bio je dr, Maks Tajnikar, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, raniji ministar u Vladi Republike Slovenije. Posljednjih nekoliko godina partner izbora je Privredna komora Federacije BiH, a podržava ga društveno odgovorna kompanija drogerie markt dm u BiH.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA