TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Egipatski investitor kupio imovinu slovenskog Nafta Petrochema
12.1.2022 15:35 | Indikator.ba
Povjerioci slovenskog insolventnog proizvođača metanola Nafta Petrochem odobrili su prodaju imovine te tvrtke egipatskoj tvrtki "RG za Supplies Export" za 2,8 miliona eura , objavili su u srijedu ljubljanski mediji.

Prodaju je odobrio slovenski sud nakon što je zeleno svjetlo toj transakciji dalo i Društvo za upravljanje imovinom banaka, slovenska ''loša banka'', javila je RTV Slovenije.

Egipatska tvrtka osnovala je tvrtku Marcus Aurelius u Sloveniji koja će potpisati ugovor o transakciji do početka februara.

"RG za Supplies Export" planira premjestiti opremu u Egipat i staviti na prodaju nekretnine Nafte Petrochema u općini Lendava, rekla je direktorica Marcus AureliusaDarja Erceg.

Imovina nesolventne tvrtke sastoji se od zemljišta, tvornice, rezervoara formalina, sintetičkih masa i fenolnih smola u industrijskoj zoni Nafte Lendava, kao i 51% udjela u slovenskoj tvrtki Industrijske storitve.

Nafta Petrochem je u bankrot otišao u septembru 2014.godine. U decembru 2019. koparska tvrtka Technobell pristala je preuzeti njenu imovinu, ali se kasnije povukla iz transakcije.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA