TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
IuteCredit stekao 10 posto udjela u moldavskom Energbank-u
12.1.2022 17:10 | Indikator.ba
IuteCredit Europe, vodeća europska grupa za osobne finansije, kupila je na berzi 9,976% udjela u dionicama moldavske Energbank za ukupnu sumu od 1,7 miliona eura.

Stjecanje od IuteCredita kvalificirane većine u temeljnom kapitalu B.C. Energbank S.A odobrila je Centralna banka Republike Moldavije. Preuzimanje banaka dio je strateških planova IuteCredita.

B.C. Energbank S.A. posluje na financijskom tržištu Republike Moldavije već 25 godina, postavši u tom razdoblju jedna od renomiranih srednjih finansijskih institucija u zemlji, s ukupnom imovinom od 2,96 milijardi LEI (147 miliona EUR) prema podacima od 30. novembra 2021.

IuteCredit - osnovan 2008. - vodeća je europska tvrtka za osobne finansije. Grupa je specijalizirana za potrošačke kredite koje nudi preko svojih podružnica u 100-postotnom vlasništvu koristeći vlasnički i zajmovni kapital. IuteCredit trenutno opslužuje klijente u Moldaviji, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj i Bosni i Hercegovini.

IuteCredit kreditni proizvodi su neosigurani potrošački krediti s rokom dospijeća između 1 mjeseca i 48 mjeseci i krediti osigurani automobilom s rokom dospijeća do 72 mjeseca.
IuteCredit upravlja vlastitom mrežom bankomata koji se koriste s aplikacijom za pametne telefone.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA