TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Srbija i RS grade bescarinsku zonu u Bratuncu
14.1.2022 07:57 | Indikator.ba
Opština Bratunac, na granici između Srbije i Bosne i Hercegovine, krenula je u projekt izgradnje bescarinske zone, za koji je prema ranijim najavama obezbijeđeno 10,5 mil KM kroz zajedničko ulaganje Republike Srpske i Srbije, izvještava Indikator.ba.

Opština Bratunac raspisala je tender procijenjen na 100.000 KM, a koji obuhvata izradu urbanističko-tehničkih uvjeta za industrijsku i bescarinsku zonu u Bratuncu, izradu projektno-tehničke dokumentacije za infrastrukturu u zoni i glavni projekt.

Rok za obavljanje usluga je 40 dana od dana sklapanja ugovora, a rok za primanje ponuda je 31. januar. 2022. godine.

Planirano je da slobodna poslovna zone bude locirana pored novog mosta i graničnog prelaza nazvanog "Bratoljub" na Drini.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević ranije je izjavio da će vlade Republike Srpske i Srbije zajednički učestvovati u izgradnji ove zone, za što je obezbijeđeno 10,5 mil KM.

Načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić rekao je da je izvjestan broj privrednih subjekata iz Republike Srpske, Srbije i zemalja Evropske unije iskazao interesovanje za otvaranje svojih privrednih kapaciteta u toj zoni.

Predviđeno je da se projekt realizira u saradnji sa susjednom opštinom Ljubovija na drugoj strani rijeke Drine, u Republici Srbiji.

Most "Bratljub" otvoren je u novembru 2021. godine.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA