TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Sklopljeno partnertstvo za prijevoz tereta i logistiku u regiji
14.1.2022 16:45 | Indikator.ba
Slovenske železnice-Tovorni promet i češki EP Logistics International sa zajedničkom tvrtkom SŽ EP Logistika započinju novo poglavlje u području prijevoza tereta. Danas su sklopili ugovor o strateškom partnerstvu, a tvrtke puno očekuju od spajanja, priopćeno je iz SŽ-a. Žele postati jedan od ključnih nositelja prijevoza tereta i logistike u regiji

- Današnjim korakom počinje zajednički projekt u području logistike i teretnog prometa. Slovenske željeznice (SŽ) u partnersku tvrtku unijele SŽ-Tovorni promet i Fersped, dok je češki EP Logistics International pridonio ugovorenim iznosom do 60 miliona eura, objasnili su iz Željeznica.

Novac od dokapitalizacije zajednički partner SŽ EP Logistika iskoristit će za ulaganja i širenje na strana tržišta. Prema priopćenju za javnost, oba partnera imaju velika očekivanja od spajanja. Očekuju da će zajedničko poduzeće postati jedan od ključnih nositelja teretnog transporta i logistike u regiji koja uključuje Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Italiju.

Slovenske željeznice postale su 51% vlasnik SŽ EP Logistike, a češki partner 49%. Kako su također naveli, strateški je partner spreman uložiti dodatna finanyijska sredstva u iznosu do 100 miliona eura u narednim godinama u tvrtku SŽ EP Logistika.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA