TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
Turistička zajednica KS u Dubaiju ugovorila posao s renomiranom IT kompanijom
15.1.2022 04:46 | Indikator.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo je na izložbi EXPO 2020 Dubai postiglae dogovor s renomiranom IT kompanijom o uspostavljanju saradnje koja podrazumijeva cjelodnevni live streaming s najatraktivnijih lokacija s područja Kantona Sarajevo.

– Naše učešće na EXPO-u donijelo nam je konkretnu saradnju na projektima promocije turističke ponude. Riječ je o vrijednoj investiciji kojom će najistaknutije turističke atrakcije i dešavanja u Kantonu Sarajevo biti dostupni potencijalnim turistima diljem svijeta putem live streaminga koji će se emitovati na web stranicama Turističke zajednice i njenih steakholdera – saopćili su iz Turističke zajednice.

Napomenuli su i da Kanton i Turistička zajednica nemaju troškova za realizaciju ovog projekta, dok se očekivani benefiti odnose na povećanje broja turističkih dolazaka, čime će direktno doći do rasta prihoda od turizma.

Predstavnici javnog i privatnog turističkog sektora, kao prva grupa privrednika koja je boravila na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, prezentirali su ekonomske, investicijske i turističke potencijale Bosne i Hercegovine učesnicima iz 192 zemlje svijeta, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA