TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Voli o incidentu s bananama: Od 2018. tražimo da država dodatno kontroliše pošiljke
15.1.2022 05:58 | Indikator.ba
Kompanija Voli, koja je u vlasništvu Dragana Bokana i Evropske banke za obnovu i razvoj, oglasila se povodom incidenta sa kokainom u bananama u kojem ističu da žele veću saradnju s nadležnim organima kako bi bili zaštićeni od sličnih situacija.

- Kao što je poznato suočili smo se sa neočekivanim i šokantnim incidentom u vezi sa sumnjivom pošiljkom dospjelom u LDC Voli. Iskustvo je pokazalo da kada su u pitanju konkretno banane, uvijek postoji veliki rizik da se sa pošiljkama robe namijenjene našoj djelatnosti nađe napuštena roba sumnjive supstance i veoma smo svjesni velike i otvorene mogućnosti zloupotrebe pošiljki, a samim tim i vrlo predostrožni, navodi se u saopštenju.

Iz tog razloga se od 2018. godine, kako ističu, obraćaju kontinuirano svim nadležnim organima tj. Upravi prihoda i carina, Upravi policije, kao i MUP-u, Slobodnoj zoni Luke Bar, kao i Carinarnici PJ Podgorica, sa zahtijevima da se prekontroliše i izvrši dodatno skeniranje robe o trošku kompanije Voli.

- Nastavićemo da šaljemo precizne informacije i tražimo detaljnu analizu, dok se ne budu stvorili uslovi da budemo zaštićeni od sličnih situacija i mogućnosti podmetanja našoj kompaniji, u želji da unaprijedimo saradnju sa nadležnim organima s zajedničkim ciljem, za dobrobit kompanije Voli i građana Crne Gore. U ime Uprave kompanije, čestitamo našim zaposlenima koji su pokazali ličnu i profesionalnu odgovornost, savjesno obavljanje radnih zadataka i dosljedno poštovanje etičkih normi, a iste će Kompanija adekvatno nagraditi, stoji u saopštenju.

Crnogorska policija pronašla je u luci Bar oko 400 kilograma bijelog praha za koji se sumnja da je kokain, a koji je otkriven u kutijama s bananama, na kojima je logo tvrtke Derby u vlasništvu slovenskog poduzetnika crnogorskog porijekla Izeta Rastodera.

Nadležni državni ogani pustili su pošiljku da ide dalje kako bi saznali kome je namijenjena, a kada je stigla u tvrtku Voli radnici ovog trgovačkog centra su među bananama pronašli drogu i pozvali policiju.

Ratoder je dan prije ovim povodom izjavio da se radi sistematskoj zloupotrebi uspostavljenih međunarodnih trgovačkih ruta, koja je u posljednje vrijeme sve češća.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA