TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Pjenušac gotovo pet godina dozrijevao u moru i odličnog je okusa
20.1.2022 16:52 | Indikator.ba
Pjenušac koji je četiri godine i devet mjeseci dozrijevao u slovenskom moru odličnog je kvaliteta i bit će ponuđen na prodaju.

Boce uronjene u more prvobitno su trebale stajati pod vodom dvije godine, ali su tek sada izvučene na površinu okružene školjkama, a njihov sadržaj je odličnog okusa, kaže vinar Dušan Rebula.

Paleta pjenušca od malvazije uronjena je u more do dubine od 24 metra i boce se nisu dodirivale pa je voda imala slobodan protok, objasnio je poznati vinar za POP TV, prenosi Instore.

U subotu, 15. januara iz mora su izvukli boce pjenušca koji su u moru od 14. aprila 2017. Kada su paletu izvukli na površinu, otvorili su i jednu bocu i probali njen sadržaj.

S čamca je paleta potom stavljena na prikolicu a boce obložene školjkama odvezene su kući, gdje bi se djelomično očistile i dale na prodaju.

Prema riječima vinara Rebule, pjenušac je prvi put umočen 2017. godine.

U bunar je uronjen i pjenušac iz 2015. iste godine. Na ovaj način, kažu u Rebuli, žele i ocjenjivati ​​sve pjenušce. Pjenušac je u vodi ostao kraće, samo dvije godine, jer su i ranije htjeli podići pjenušac iz mora, ali ih je Covid spriječio.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA