TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Branimir Muidža ponovo na čelu Vijeća stranih investitora BiH
16.3.2022 15:36 | Indikator.ba
Vijeće stranih investitora BiH (VSI) održalo je Generalnu skupštinu za 2022. na kojoj su članovi pored usvajanja internih izvještaja za 2021. godinu izabrali predsjednika Udruženja kao i nove članove Upravnog odbora.

Za predsjednika Upravnog odbora, jednoglasnom odlukom, ponovno je izabran Branimir Muidža, višegodišnji predsjednik VSI, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj/Heidelberg Cement Group.

Osim Muidže u novi saziv Upravnog odbora izabrani su: Valentin Ilievski (Messer), te Manuela Naessl (EBRD), Stjepan Kumrić (Fabrika Cementa Lukavac), Mubera Brković (PWC), Bojana Škrobić Omerović (Networks), Amir Salkanović (ProCredit bank), Mirha Krivdić (Raiffeisen bank), Dejan Jokić (m:tel), Sena Šaranović (ArcelorMittal Zenica), Miloš Bošnjaković (Lykos Balkan Metals), Nedžad Gušić (BBI), Dina Duraković (DMB Legal), Arijana Maksimičuk (Telemax) i Goran Cerovina (NELT), navedeno je u saopštenju.

– Izuzetno sam zadovoljan odzivom svih članica i njihovim sveukupnim doprinosom radu Udruženja, a činjenica da smo povećali broj članova za više od 20% u protekle dvije godine naročito u doba pandemije ukazuje da su i članice prepoznale kvalitetu i važnost VSI/FIC-a i potrebu udruživanja kako bi zajedno poticali i kreirali povoljniji ambijent poslovanja u BiH – izjavio je Muidža.

U proteklih 16 godina, kontinuiranim aktivnostima na otklanjanju i identifikovanju barijera ključnih za dalji razvoj privrede i poticaj investicija kroz pružanje podrške reformama, VSI se pozicionirao kao legitimni predstavnik investitora u BiH i glavni partner i sagovornik predstavnicima vlasti i koordinator zagovaranja i iniciranja promjena za razvoj ekonomije i privlačenje investicija.

– Kroz našu misiju zagovaramo unapređenje investicione klime i sveukupnog poslovnog okruženja u BiH, za opću dobrobit budućeg ekonomskog razvoja. VSI afirmiše dobre prakse svojih članica i nastoji što više približiti svjetske ekonomske trendove bosanskohercegovačkoj poslovnoj zajednici, te u okviru toga, nudi rješenja vlastima u BiH kako bi se prevazišle prepreke na koje investitori u BiH nailaze u svom poslovanju. Naše kompanije članice VSI najbolji su mogući diplomatski ambasadori BiH čiji pozitivni primjeri uspješnog poslovanja mogu biti magnet za druge ozbiljne investitore – izjavio je Muidža.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA