TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Hotelu Vapore u Neumu uručeno priznanje za najbolji potez u turizmu
24.3.2022 06:20 | Indikator.ba
Neumskom hotelu "Vapore" u utorak je uručeno priznanje poslovnog portala Indikator.ba za najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2021.godine.

Prošlog ljeta hotel je sa ovdašnjom Udrugom hotelijera inicirao saradnju sa Turističkom organizacijom Banje Luke u kojoj se ovaj primorski grad po prvi put i jedini do tada predstavio u ovom krajiškom gradu.

Izvršnom direktoru hotela Dariju Masliću priznanje je uručio Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore koja je partner portala Indikator.ba u izboru "Najboljeg poslovnog poteza". Uručenju je prisustvovao i Hajdar Arifagić, saradnik portala i koordinator na projektu "Izbor najboljeg poslovnog poteza".

Zahvaljujući se portalu Indikator.ba što je prepoznao ovu njihovu inicijativu Maslić je kazao da je turizam grana koja na najljepši način spaja ljude i krajeve i višestruko doprinosi zajedništvu, razumijevanju, ekonomskom i društvernom boljitku.

Predsjednik Jašarspahić je uz čestitke hotelu i njegovom menadžmentu konstatovao da Neum posljednjih godina pravi ozbiljne iskorake u izgradfnji novih smještajnih, prije svega hotelskih kapaciterta, podizanju nivoa usluge, privlačenju stranih gostiju.
- Kada uskoro u saobraćaj bude puštena novoizgrađena cesta od Stoca do Neuma i mora ti potezi će biti još veći i bolji, smatra predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Na margini Energetskog samita 2022. godine, koji se održava u Neumu, ove srijede zakazan je i razgovor akreditovanih novinara sa turističkim djelatnicima i predstavnicima neumskih hotela, a posvećen je pripremama za prihvat proljetnih gostiju u okviru aranžmana "Maj i proljerće na moru" i posebno ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni. Inicijator tog razgovora je portal Indikator.ba. Federalna ministrica turizma i zaštite okoliša Edita Đapo upoznata je sa ovom inicijativom te je izrazila spremnost da sa predstavnicima portala Indikator.ba u najskorije vrijeme razgovara o realizaciji projekta "Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2022".
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA