TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2021/2022: Banka na skijama
16.4.2022 04:02 | Indikator.ba
Izletište Ponijeri kod Kaknja, NLB Banka d.d. Sarajevo i Park prirode Blidinje napravili su najbolje poteze u turizmu za sezonu Zima 2021/2022. prema istraživanju koje već osmu godinu provodi poslovni portal Indikator.ba.

Otvaranjem eko kuće, nabavkom novog ratraka, izvrsnim održavanjem skijaških i sankaških staza te pojačanom brigom za sigurnost skijaša i ostalih posjetilaca skijalište Ponijeri zimus je privuklo veliki broj posjetilaca. Kao prvo i jedino zimsko sezonsko izletište na području Zeničko-dobojskog kantona steklo je veliku popularnost građana, rekreativaca, sportista, posebno mladih iz Kaknja, Visokog, Vareša, Zenice, Zavidovića... Izuzetan doprinos i finansijsku podršku u tome dali su Opština Kakanj i ovdašnji Kulturno-sportski centar.

NLB Banka Sarajevo i njen partner Mastercard, kao globalna tehnolioška kompanija u oblasti platne industrije, nizom pogodnosti i aktivnosti čaroliju zime i zimskih sportova na Igmanu i Bjelašnici učinili su dostupnu brojnim skijašima, snowborderima, izletnicima i rekreativcima. Svojim klijentima je omogućila popust od 20 posto pri kupovini dnevne ski karte i pogodnije uslove za iznajmljivanje skijaške opreme. Zajedno sa kompanijom ZOI obezbijedila je i brendirani autobs za besplatan prevoz do olimpijskih planina a podržala je i klub mladih skijaša i održavanje kulturno-zabavnih programa na otvorenom.

Ova banka time je snažno stala uz projekat razvoja zimskog turizma na Bjelašnici i Igmanu što za ZOI 84 znači i moralna podrška u ostvarivanju zacrtanih planova obnove i modernizacije ovih turističkih destinacija, što Indikator.ba također smatra najboljim potezom u turističkoj sezoni Zima 2021/2022.

Park prirode Blidinje zadivio je zimus brojne goste domaće i strane (Hrvatska, Italija...) izvanrednom organizacijom (prihvatom i pruženom uslugom) tokom vikenda kada na skijaškim stazama boravi najveći broj skijaša, sportista, rekreativaca i posjetilaca svih generacija, Ovdje su održane brojne škole skijanja i po tome ovaj zimski centar prednjači u odnosu na neke druge i veće od njega.

Stalni gosti Parka prirode u zimskim mjesecima su u nekoliko medijskih anketa iskazali oduševljenje toplinom i prisnošću domaćina, očuvanjem prirodnog ambijenta, prijateljstvom i radostima. Iz jedne od tih anketa bilježimo i rečenicu: "Ovdje je svaki put sve ljepše u odnosu na prethodnu zimu". Iz tog razloga Blidinje se nasšlo na listi najboljih poteza u turizmu u zimi koja je u BiH generalno bila uspješna.

Na prigodnoj svečanosti koja će biti održana u skorije vrijeme portal Indikator.ba će kreatorima ovih poslovnih poteza uručiti posebna priznanja.

Izbor najboljeg poteza u turizmu realizuje se u okviru projekta "Najbolji poslovni potez" čiji je kreator i realizator portal Indikator.ba, partner Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, a podržan je od međunarodnog trgovačkog lanca drogerie markt dm u BiH. Vodeći konsultant je prof.dr. Ivana Pavlić, prorektor sa Sveučilišta u Dubrovniku.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA