TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Objavljeno 150 nominiranih za Večernjakov pečat
9.5.2022 14:13 | Indikator.ba
Direkcija Večernjakovog pečata proglasila je otvorenom utrku za 21. Večernjakov pečat.

Pred čitateljima Večernjeg lista BiH je 150 kandidata koji su prema ocjenjivačkom sudu Večernjakovog pečata ostvarili najznačajnije uspjehe u protekloj godini ili ih u kontinuitetu ostvaruju već godinama.

- U kandidaturu smo unijeli sve bogatstvo BiH, kako bismo uvažili i nacionalnu, i geografsku, i spolnu, i svaku drugu strukturu koja ovu manifestaciju više od dva desetljeća čini regionalnim brendom, koji odavno nadilazi granice i koji je u svojoj povijesti uspio doći i do papa, američkih predsjednika, hollywoodskih zvijezda, najboljih sportaša svijeta..., navode iz Večernjeg lsita BiH i dodaju da će u idućim danima ocjenjvački sud svakodnevno zasjedati te, na temelju svojih zapažanja i glasova čitatelja, pripremati finalnu manifestaciju koja će se održati 27. maja.

Događaj će direktno prenositi BHRT u Sarajevu i HRT u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Iz Večernjeg lista navode da će ove godine izdanje će biti priređeno u teškim trenucima za Europu, posebno za Ukrajinu u kojoj bjesni rat. Stoga je i moto ovogodišnje manifestacije "Pečat za mir", a u skladu s tim istaknutim osobama uručit će se “Maslinova grana", skulptura čiji je autor Stjepan Stipe Skoko, jedan od ajplodonosnijih kipara i bivši dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Večernji list BiH će od danas svakog dana u svome štampanom izdanju objavljivati svih 150 nominiranih za prestižne nagrade.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA