TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Nerazvijena opština uz podršku Vlade FBiH želi privući investitore, ali ne ide sve po planu
13.5.2022 12:45 | Indikator.ba
Općina Sapna poništila je postupak javne nabavke izgradnje prve faze poslovno-proizvodnog objekta u ovoj općini nakon što su cijene ponuda bile veće od osiguranih sredstava za nabavku.

U Sapni su pokrenuli projekat izgradnje poslovno-proizvodnog objekta industrijsko-poslovne zone 1 koji finansijski podržava Vlada Federacije BiH.

Na raspisani tender za prvu fazu radova pristigla su dvije prihvatljive ponude u iznosu od 465758,17 bez PDV-a (niža) i 489.836,64 (viša) što je više od vrijednosti za nabavku koju je procijenila Opština a koja iznosi 404.933,78 KM.

Zbog toga što su cijene znatno veće od osiguranih sredstava, Opština je odlučila poništiti tender.

Općina Sapna ima namjeru privući potencijalne investitore da otvore proizvodni pogon u općini te zaposle građane Sapne, pa je pokrenula izgradnju poslovno-proizvodnog objekta, odnosno hale u poslovnoj zoni, za što je novac za izgradnju dobila od Vlade FBiH.

Izgradnjom hale u ovoj jednoj od najnerazvijenijih opština nadaju se da će na ovaj način privući investitore i omogućiti im da sa manje ulaganja mogu pokrenuti poslovanje.

U oktobru 2020. godine u Sapni je zvanično otvoren proizvodni pogon renomiranog bosanskohercegovačkog proizvođača sportske opreme Number 1.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA