TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Tvornica cementa Kakanj: Prošlogodišnja dobit od 21,7 mil KM ide u naraspoređenu dobit
25.5.2022 13:50 | Indikator.ba
Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj, održana danas, usvojila je odluku da se ostvarena dobit iz 2021. godine u iznosu od 21,7 miliona KM usmjeri u neraspoređenu dobit društva.

Skupština je usvojila godišnji izvještaj koji uključuje finansijski izvještaj, konsolidovani finansijski izvještaj, izvještaj nezavisnog revizora, te izvještaje Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.

Obraćajući se dioničarima Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku, kazao je da su zahvaljujući nastavku izgradnje velikih infrastrukturnih projekata, strateškim investicijama kompanije u nove cementne terminale i betonare u BiH i Hrvatskoj smještene u najznačajnijim urbanim centrima, a najviše zahvaljujući angažmanu rukovodilaca i radnika, Tvornica cementa Kakanj proteklu godinu završila sa izvrsnim rezultatima.

- Ostvarili smo prodaju od 636.000 tona cementa i time ponovo postigli najbolji rezultat u prethodnoj deceniji, a posebno je značajno i povećanje izvoza za 13% u odnosu na raniju godinu, napomenuo je Muidža.

On je istakao da je Tvornica cementa Kakanj, kao poslovni lider održivog razvoja u BiH, nastavila sa dugoročnim ulaganjima u zaštitu okoliša i lokalnu zajednicu, te je ponovo dobila okolinsku dozvolu za sva svoja postrojenja za narednih pet godina.

- Sada smo veoma dobro pozicionirani da nastavimo s našim ekološkim projektima, posebno onima na smanjenju CO2, što uključuje i povećanje upotrebe alternativnih goriva, kao i novih visokokvalitetnih, zelenih, ekoloških tipova cementa i betona u kojima leži budućnost građevinarstva, kazao je Muidža.

Nadzorni odbor je predložio a Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj usvojila odluku da se ostvarena dobit iz prethodne godine u iznosu od 21,7 miliona KM usmjeri u neraspoređenu dobit društva.

Skupština dioničara je izglasala povjerenje članovima Nadzornog odbora u sastavu Janos Szarkandi, Thomas Spannagl i Ernest Jelito. Za vanjskog revizora izabrana je kompanija PricewaterhouseCoopers Tax and Advisory d.o.o. Sarajevo.

Većinski vlasnik Tvornice cementa Kakanj je prestižni njemački proizvođač građevinskih materijala HeidelbergCement.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA