TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Vlada RS će iscrpiti sve pravne mehanizme u slučaju Vijadukt
25.5.2022 15:31 | Indikator.ba
Vlada Republike Srpske danas je na posebnoj sjednici zadužila sve nadležne institucije i advokatski tim da iskoriste sve raspoložive pravne mehanizme s ciljem davanja adekvatnog odgovora na presudu u arbitražnom sporu u predmetu "Vijadukt" i zaštite interesa Republike Srpske.

– Vlada se upoznala o informaciji o aktivnostima u vezi sa projektima hidroenergetskog sistema Vrbas i male hidroelektrane Bočac dva na rijeci Vrbas i u vezi sa odlukom Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova ICSID u arbitražnom sporu ARB/16/36 – saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Posebnoj sjednici prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Arbitražni postupak vođen je u Vašingtonu i, prema arbitražnoj odluci, Srpska treba da plati slovenačkoj firmi Vijadukt 90 miliona KM.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je ranije danas da je “Vijadukt” ranije samoinicijativno raskinuo ugovor sa Vladom Srpske i da je za to tražio veliki novac, bez dokaza prema Vladi Srpske ili nezavisnoj revizorskoj kući da su ijednu marku negdje uplatili, prenijela je Srna.

Đokić smatra da u ovoj arbitraži ima politike i da je arbitražna odluka duboko politički motivisana. On je rekao da gotovo ništa od argumenata Republike Srpske u arbitražnom postupku nije uvaženo, dok su uvaženi gotovo svi argumenti druge strane.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA