TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Telekom Srbija izgubio spor sa United Group u Srbiji "težak" 80 miliona eura
25.5.2022 15:54 | Indikator.ba
Prvostepeni sud u Beogradu u potpunosti je odbio višemilionski odštetni zahtjev kompanije Telekom Srbija za naknadu štete za navodnu nepoštenu tržišnu utakmicu koji je državni telekomunikacioni operator podnio protiv kompanija United Grupa i SBB, kao i televizije N1 i portala nova.rs.

Ovom sudskom odlukom Privrednog suda u Beogradu spriječen je pokušaj Telekoma Srbija da utiče na uređivačku politiku nezavisnih medija N1 i nova.rs i onemogućen je zahtjev da prestanu izvještavanje o aktivnostima državne kompanije Telekom, kako bi građani otežano dolazili do informacija od javnog interesa, izvještava Danas.

Telekom Srbija je na sudu zahtijevao 80 miliona eura odštete, tvrdeći da nezavisni mediji N1 i nova.rs plasiraju lažne informacije i krše novinarski kodeks u izvještavanju o kompaniji Telekom Srbija.

Međutim, Privredni sud u Beogradu je tužbeni zahtjev odbio kao neosnovan, te odbacio zahtjev Telekoma Srbija da se utvrdi da je medijsko izvještavanje o ovom preduzeću u državnom vlasništvu predstavljalo akt nelojalne konkurencije, navodi list Danas, koji je inče u sastavu United Group.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA