TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Sinergija Eastern Mininga i Eurofarma: Otvorena poliklinika u Varešu
26.5.2022 05:28 | Indikator.ba
U Varešu je otvorena Eurofarm poliklinika, koja je rezultat partnerstva između kompanije Eastern Mining i Eurofarma, jednog od najvećih pružatelja privatne zdravstvene njege u BiH.

Paul Cronin, direktor kompanije Eastern Mining, kazao je na otvorenju da klinika neće samo pružati vrhunsku zdravstvenu njegu osoblju kompanije i njihovim porodicama, nego cijeloj zajednici, čija demografska slika zahtijeva specijalističke zdravstvene ustanove i njegu na lokalnom nivou.

- Poliklinika će nadopunjavati postojeću primarnu zdravstvenu njegu u Varešu i pomoći će smanjenju potrebe za odlaskom u Zenicu i Sarajevo na specijalističke pretrage, naglasio je.

Ovaj koncept, prema kojem privatna kompanija ugovara potrebnu uslugu, u isto vrijeme osiguravajući da je ona na raspolaganju i zajednici, je prva ove vrste na polju zdravstvene zaštite u BiH.

U Varešu je 9. marta potpisan ugovor o zakupu prostora između Općine Vareš i Eurofarmcentra kojim je otvoren put otvaranja klinike u ovom gradu.

Klinika se o lokaciji poznatoj kao “Kapitalna” na samom ulazu u Vareš.
Prema riječima direktora Eurofarmcentra Šukrije Huseinovića, ovo je veliki korak za Vareš, njegove stanovnike ali i šire.

- Eurofram kompanija egzistira već 25 godina i nalazimo se na 13 lokacija u Bosni i Hercegovini. Odluka da dođemo u Vareš je definitivno sinergija rudnika Eastern Mining i Općine, konkretno općinskog načelnika. Svjesni ste broja stanovnika koji gravitira u Varešu i kakav je ekonomski potencijal ovdje. Mnogi poduzetnici i privatnici imaju svoje razloge doći ili ne, međutim, mi smo prepoznali ne samo ekonomske razloge već i humanitarne razloge jer puno radimo na tome, pa da pomognemo ovom gradu, naglasio je ranije Huseinović.

On je najavio da će u poliklinici biti zaposleno 12 stalnih radnika, od toga šest liječnika.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA