TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Vlada Srbije ograničila cijenu šećera i zabranila izvoz drvnih sortimenata
26.5.2022 15:21 | Indikator.ba
Vlada Srbije je danas usvojila izmjenu uredbe kojom se ograničava maloprodajna cijena kristal šećera za svu ambalažu, a odlučila je i da privremeno zabrani izvoz drvnih sortimenata.

Uredba o ograničavanju cijena osnovnih životnih namirnica donosi se radi zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cijene kristal šećera u većim pakiranjima, imajući u vidu da je ograničena samo cijena pakiranja od jednog kilograma.

Zbog velike razlike u cijeni povećana je potražnja za pakiranjima od jednog kilograma i često ih nema u maloprodajnim objektima.

Uredbom je propisano da veletrgovci moraju distribuirati kristal šećer trgovcima na malo u roku od 15 dana, priopćila je vlada.

Odlukom o privremenoj zabrani izvoza drvnih sortimenata zabranjuje se izvoz sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

- Zbog povećanog izvoza u prethodnim godinama i povećane tražnje za ovom vrstom ogrjeva na svetskom tržištu, nestašica ovih sortimenata najviše se odrazila na proizvođače peleta i ogrevnog drveta, oobrazloženo je nakon sjednice Vlade.

Privremena zabrana izvoza ograničena je na 60 dana.

(Foto: Pixabay)

Na sednici je donijeta i odluka kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna ove godine.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA