TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Novi koncept turizma u Hrvatskoj: U Rovinju kamp s jedinstvenim luksuznim kućama
11.6.2022 05:34 | Indikator.ba
Ovogodišnji posjetitelji Rovinja moći će doživjeti koncept jedinstvenog turističkog smještaja koji se može pohvaliti jedinstvenim luksuznim kućama.

Intiman boravak u prirodi u udobnosti vlastitog doma sve je poželjniji vid odmora, a istraživanja pokazuju da će se trend povratka prirodi nastaviti. Negativni učinci pandemije covida-19 nisu puno utjecali na kampove, ali su pridonijeli većoj ekološkoj svijesti među turistima.

Hrvatska ide u korak s trendovima u turizmu koje će ove godine moći doživjeti posjetitelji Porton Nature Hideouts u Rovinju - novi i jedinstveni hrvatski koncept turističkog smještaja. Luksuzne vikendice smještene su u kampu Porton, s pogledom na centar grada, udaljene samo 15 minuta hoda. Kuće za odmor Porton osmišljene su u Hrvatskoj i prilagođavaju se svom prirodnom okruženju ne narušavajući ga. Uglavnom su građene od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, navodi Croatia Week.

- Ovo je prvi kamp koji ima svoje jedinstvene i modularno dizajnirane vikendice. Otvaramo vrata u skriveni kutak prirode u srcu Rovinja i nudimo novi tip kampova proizvedenih u Hrvatskoj, rekao je Zvonimir Tudorović, direktor Effectus Consultinga, zaduženog za vođenje kampa.

Posebnost kuća za odmor Porton je modularnost, što znači da se njihov raspored može rasporediti na beskrajne načine koji odgovaraju terenu i broju gostiju. Površina kuća premašuje standardnu ​​turističku ponudu u Hrvatskoj, jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kuća trenutno ima privatni bazen, prirodni hlad i pogled na more.

- Arhitektonsko rješenje proizlazi iz ribarske tradicije u Rovinju i mirnih brodova na sidru u njihovoj neposrednoj blizini, rekla je Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ dodajući da im je namjera ponoviti iskustvo čamca. - Doslovno svaka pozicija zahtijevala je drugačiji raspored, čineći svaku jedinicu jedinstvenom kombinacijom dvaju modula i terasa. Terase su nepravilnog oblika, veličine od 30 do 55 m2. Prirodnu hladovinu pružaju i okolna stabla ugrađena u terase.

Kuće za odmor Porton su potpuno opremljene, posteljina je izrađena od prirodnih tkanina, a organska toaletna potrepština i ručnici uključeni su u cijenu.
Kuće imaju posuđe i hranu za kućne ljubimce i krevete za njih. U sklopu kampa nalazi se i restoran Natura s mediteranskom i hrvatskom kuhinjom, koji je polazište za upoznavanje gastronomske ponude Istre i Hrvatske.

(Foto: Porton.hr)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA