TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
U fojničkom Reumalu novih 50 radnih mjesta
17.6.2022 09:11 | Indikator.ba
U okviru kompleksa Lječilišta Reumal Fojnica, regionalnog lidera u banjskom liječenju i rehabilitaciji, u ponedjeljak 27. juna bit će otvoren potpuno obnovljen i modernizovan objekat Banja Reumal. U novootvorenoj “Banji” bit će angažovano 50 radnika medicinske struke i drugog osoblja.

Riječ je o objektu koji je zbog svoje specifičnosti liječenja i rehabilitacije teških bolesnika ali i kapaciteta, te stručnog osoblja, od posebnog značaja za Fojnicu, Bosnu i Hercegovinu pa i ovaj dio Evrope.

- Ogromne smo napore svi zajedno uložili. U posao obnove objekta smo ušli u februaru ove godine i u rekordnom vremenu uspjeli završiti sve planirane radove. Trud se isplatio i sada imamo reprezentativni objekat, mogu slobodno reći, najkvalitetniji ove vrste u regiji. No, posebno raduje činjenica da smo pored rekonstrukcije objekta, vratili na posao mnoge naše kolege koji su zbog krize koja je iza nas morali privremeno otići iz Reumala. Najveća vrijednost Banje je što je to jedini objekat čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabopokretne osobe, sa prostorom za dječiju rehabilitaciju. Ponovnim otvorenjem ovog objekta svi oni dobijaju adekvatan i moderan prostor za liječenje i oporavak, riječi su Alije Mukače izvršnog direktora Lječilišta Reumal Fojnica.

Obnova objekta obuhvatila je sve njegove dijelove koji podrazumijevaju sobe, bazen, prostore za liječenje i rehabilitaciju, restoran, kao i sam prilaz objektu i obližnji park.
- Ono što nas čini posebnim su ljekovita voda ali i naši vrhunski osposobljeni kadrovi, istakla je Ismira Kubat direktorica Lječilišta Reumal Fojnica.

Banja se nalazi u sklopu kompleksa Lječilište Reumal Fojnica i zapravo je ustanova od državnog značaja, jer je specijalizirana za 24-satni nadzor stručnog medicinskog osoblja pacijenata oboljelih od bolesti kao što su paraplegija i kvadriplegija, tj. za teško pokretne ili potpuno nepokretne, a najčešći uzroci su cerebralna paraliza, povreda kičme, multiplaskleroza, ranjavanja, nezgode, itd..
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA