TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
Nekretnine u Neumu traženije nego ikad, a ponuda limitirana i skupa
18.6.2022 05:01 | Indikator.ba
Cijene nekretnina u Bosni i Hercegovini neprestano rastu, a stanovi dosežu astronomske cifre.

I pored poskupljenja statistika pokazuje da se broj prodanih stanova gotovo pa i ne smanjuje, a to se posebno odnosi na Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu, ali i Neum. U Sarajevu cijena jednog kvadrata u centru grada iznosi 5 do 6 hiljada, a na periferiji oko 2.500 KM.

Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu oglašavati stanove. Potražnja je ogromna, ali sve je manja ponuda zbog čega cijene ne prestaju rasti, piše Depo.ba.

- Stanovi u Neumu se traže kao nikad do sada, ali je ponuda jako mala, jer jednostavno nema gradnje. Cijena stanova u Neumu ovisi od lokacije, odnosno je li u prvom redu do mora, u blizini mora ili preko magistrale. Uz samo more kvadrat iznosi 3.000 eura, malo udaljeniji oko 2.200, a oko magistrale 1.500 eura. Naravno, cijena ovisi i od toga u kakvom je stanju nekretnina.

Neum je poželjan posljednjih godina. Dosta je i luksuznih vila, neke se prodaju, a neke ne. Sve su preko milion KM.
Vila Gabriel je jedna od najboljih u Neumu, nalazi se na odličnom mjestu i ima privatnu plažu. Ona je novogradnja i sređena je sa stilom. Vila Gabriel košta više od milion eura. Ima i drugi dobrih nekretnina za koje postoji veliki interes – kažu iz agencije za nekretnine Adria Nekretnine u Neumu.

I iz sarajevske agencije za nekretnine Sigenx ističu kako postoji veliki interes za kupovinu u Neumu.

- Prije nekoliko dana prodali smo poslovni prostor u Neumu i to po cijeni od 2.000 eura po kvadratu. Imamo veliku potražnju i za apartmanima. Nova prometnica, koja bi trebala biti uskoro otvorena još će dodatno podići cijenu.

Cijene su otišle naviše zbog potražnje, ali i poskupljenja građevinskog materijala, jer se sada manje gradi.

Kvadrat u Neumu, ovisno od lokacije, se kreće od 1.500 eura (iznad magistrale), pa sve do 3.000 – 3.300 eura za stanove koji su u prvom redu i s pogledom na more. Sve to utiče i na cijenu iznajmljivanja apartmana koji su poskupili ove godine . I u budućnosti cijena nekretnina na moru će još više rasti – kaže Spaho Ljajić iz agencije Sigenx.

https://depo.ba/clanak/232673/nekretnine-u-neumu-se-traze-kao-nikad-ali-ponuda-je-limitirana-i-vrlo-skupa-evo-koliko-kosta-kvadrat-vile
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA