TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji poslovni potez 2021.godine: Indikator.ba uručuje priznanja
19.6.2022 17:22 | Indikator.ba
Na prigodnoj svečanosti u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu u srijedu 22.juna biće uručena priznanja portala Indikator.ba kompanijama i pojedincima koji su u 2021.godini kreirali najbolje poslovne poteze u privredi, finansijskom sektoru, lokalnoj administraciji te u turizmu u sezoni zima 2021/22. godine. Dobitnici su izabrani na osnovu istraživanja novinara i saradnika projektnog tima uz konsultaciju sa uglednim stručnjacima iz zemalja u regijiu.

Dobitnici priznanja portala Indikator.ba su: Ministarstvo privrede kantona Sarajevo i ministar Adnan Delić, Madi d.o.o. Tešanj, Apple Inc a specijalnih priznanja Zoran Stevanović, načelnik opšgtine Zvornik i USAID u BiH. U kategoriji finansijskog sektora to su: Sparkasse Sarajevo, Nova banka Banja Luka, a posebno priznanje dobila je kompanija Deloitte BiH.

Među lokalnim zajednicama čije su privredne i poslovne aktivnosti posebno praćene i analizirane dobitnici su Općina Tešanj, Grad Orašje i Općina Pale-Praća. Minula zima u turističkom smislu bila je izuzetno uspješna i kreativna u poslovnom smislu. Priznanja za to dodijeljena su JU Kulturno-sportskom centru Kakanj i Ski centru Ponijeri, NLB banci d.d. Sarajevo i Javnom preduzeću Park prirode Blidinje.

U okviru ovog projekta analizirani su i poslovni potezi u regiji. Analitičari su ocijenili da su najbolji bili Mate Rimac i Rimac Automobili, Luka Rijeka, Vlada Crne Gore, East gate Mall Skoplje i Balfin Group, Deppo Market Priština i Pestova shpk.

Svečano uručenje priznanja biće prilika i za razgovor privrednika, predstavnika vlasti i poslovnih asocijacija o aktuelnom trenutku bh. ekonomije, globalnim prijetnjama i izazovima pred kojima se nalaze. Dobitnici će imati priliku da informacije o tome saopšte i prilikom preuzimanja priznanja.

Na svečanosti će biti najavljen i izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2022.

Ovo je osma godina od kako portal Indikator.ba istražuje, bira i afirmiše dobre poslovne prakse, izvrsnost menadžera i uspjehe u radu. U tome je podržan od Privredne komore Federacije BiH i drogerie markt dm u BiH. Raduje nas da je to primijećeno i u javnosti.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA