TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Coca-Cola HBC B-H Sarajevo uvodi recikliranu ambalažu
20.6.2022 06:12 | Indikator.ba
Tvrtka Coca-Cola HBC B-H Sarajevo prestala je koristiti plastičnu foliju i preusmjerila se na inovativni kartonsku ambalažu, koju je moguće potpuno reciklirati.

KeelClip ™ se može koristiti na svim pakiranjima do šest limenki Coca-Cole, Coca-Cole Zero u Schweppes, a dodatno će se proširiti i na preostale ponude bezalkoholnih pića koja dolaze na tržište u limenkama.

S inovativnim rješenjima, kao što je KeelClip™, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo doprinosi stvaranju svijeta bez otpada. Riječ je o višegodišnjem planu koji je počeo provoditi u saradnji s matičnim partnerom, poduzećem Coca-Cola.

Jedan od cilljeva je da primarna ambalaža, koja koristi Coca-Cola HBC, do 2025 godine bude potpuno obnovljiva u ovom smjeru uvođenjem KeelClip™, što predstavlja dio aktivnosti kojim Coca-Cola HBC smanjuje svoj utjecaj na okoliš.

Ostale aktivnosti uključuju smanjenje težih plastičnih boca, povećanje upotrebe obnovljivih materijala i prikupljanje odpadne ambalaže.

Provedbom ovog programa Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u posljednjih deset godina smanjila je količinu težih plastičnih boca, koje proizvodi u svom pogonu, za ukupno 7 posto.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA