TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Brana za Kostića: Odbor direktora protiv prodaje Budvanske rivijere
21.6.2022 09:53 | Indikator.ba
Svi članovi Odbora direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera koji su imali pravo glasa, protiv su prodaje tog turističkog preduzeća u većinskom vlasništvu države, navodi se u mišljenju koje je taj upravljački organ danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG Properties za preuzimanje većinskog paketa akcija.

Oni su črstog stava da HG Budvanska rivijera treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu.

- U uslovima postcovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu, MKG Properties neće u bitnom unaprijediti poslovanje HG Budvanska rivijera, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima ona najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama – uz postojeća i planirana investiciona ulaganja – odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend”, navodi se u saopštenju iz te kompanije.

Takođe navode da je stav Odbora direktora da "MKG Properties neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih". Kao razlog navode da je HG Budvanska rivijera u većinskom vlasništvu države, te da "kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status, prenosi bankar.me.

- Protiv prodaje HG Budvanska rivijera bili su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača, dok članovi Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju mišljenja, jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, navodi se u sapštenju.

Odlukom Skupštine akcionara, u novi Odbor direktora HG Budvanska rivijera26. aprila su imenovani Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, zatim Vladimir Sekulić u ime AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

preuzimanje preostalih dionica hotela "Budvanska rivijera" i "Sveti Stefan" po ukupnoj cijeni od 61,5 milijuna eura, potvrđeno je za Dan iz nekoliko izvora bliskih berzi.

MCG Properties povećao je vlasnički udio na više od 30 posto dionica u Budvanskoj rivijeri i hotelu Sveti Stefan, te je po zakonu dužan objaviti ponudu za preuzimanje.

Ukupna cijena preuzimanja, prema navodima crnogorskih medija, iznosi 61,5 miliona eura.

(Foto: MK Gorup)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA