TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Plenković: Povećavamo kapacitet LNG-a, bit će plina i za Sloveniju, BiH i Mađarsku
21.6.2022 12:22 | Indikator.ba
Hrvatska će proširiti kapacitet LNG terminala na Krku s 2,9 na 6,1 milijardi kubičnih metara plina, najavio je u ponedjeljak na susretu Inicijative triju mora u Rigi premijer Andrej Plenković.

Inicijativa triju mora neformalna je politička platforma dvanaest zemalja smještenih između Baltičkog, Jadranskog i Crnog mora čije su suosnivačice Hrvatska i Poljska, a cilj jačanje energetske, prometne i infrastrukturne povezanosti. Ovogodišnji sastanak na vrhu Inicijative održava se u Rigi.

Premijer Plenković je u obraćanju skupu najavio podizanje kapaciteta LNG terminala na Krku s 2,9 na 6,1 milijardi kubičnih metara plina, čime Hrvatska "ide daleko iznad potreba hrvatskih gospodarstva i kućanstava".

- Time omogućavamo Hrvatskoj da postane regionalno energetsko čvorište, korisno i za nama susjedne zemlje – Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku”, prenosi tportal.

Premijer je na skupu razgovarao i o prometnoj povezanosti, s naglaskom na koridor 5C koji povezuje Hrvatsku, Mađarsku i BiH i dolazi do Ploča.

(Foto: LNG Hrvatska)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA