TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Nagrada za najbolji poslovni potez Ministarstvu privrede KS i ministru Deliću
23.6.2022 04:53 | Indikator.ba
Portal Indikator.ba. u partnerstvu s Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH uručio je u srijedu priznanja za najbolje poslovne poteze u 2021., a glavna nagrada za najbolji poslovni potez u privredi u BiH u 2021. godini dodijeljena je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ministru privrede Adnanu Deliću.

Urednik portala Indikator.ba Borivoje Simić pohvalio je odluku Vlada Kantona Sarajevo i ministra Adnan Delic da podrže odlazak bosanskoherecgovačkih kompanija na svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai u trenutku kada je Vijeće ministara BiH odbilo biti dijelom ovog projekta.

- Kao nesebičan i hvale vrijedan potez ističem odluku vlasti u Kantonu Sarajevo i ministra privrede Adnana Delića da podrže odlazak bh. kompanija na EXPO izložbu u Dubaji u trenutku kada državne vlasti nisu imale sluha za to. Time je ne samo sačuvan obraz BiH nego je pružena šansa privrednicima da budu dio događaja koji je u toku šest mjeseci okupio sve ono u poslovnom svijetu ima što ponuditi tržištu, kazao je Simić.

Vođa projekta Izbora najboljeg poslovnog poteza Hajdar Arifagić kazao je kako ga raduje činjenica da je projekat prihvaćen kao relevantna mjera uspjeha, a što je slogan, odnosno moto portala Indikator.ba.

- Znate nekome se nije svidjelo da Bosna i Hercegovine ide na Expo Dubai, ali su ministar Delić i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo bili dosta hrabri da kažu dat ćemo novac i ideje, pomoći ćemo i Bosna i Hercegovina se doista reprezentativno predstavila na ovoj svjetskoj izložbi, kazao je Arifagić.

Istakao je i da ovaj projekat promiće i promovira Bosnu i Hercegovinu kao pouzdanog partnera koji zna šta i kako treba učiniti država da se ta privreda ojača i da ga i to, između ostalog, čini najbojim poslovnim potezom godine, uz činjenicu da je preuzimanjem organizacije učešća Kanton Sarajevo spasio obraz države na međunarodnom poslovnom planu.

Plaketu za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini za Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ministra Adnana Delića uručio je predjednik Komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Jasarspahić, a u ime ministra Delića preuzela sekretarka Ministarstva Sara Izeta Avdić.

- Ovo priznanje je simbolično, ali za nas jako bitno i želim da se zahvalim u ime ministra Delića koji je na putu, ali i cijelog Ministarstva. Želim vam reći da je ministar Delić prava osoba koja je zasluženo dobila ovo priznanje jer je to čovjek koji je u svom dosadašnjem radu umnogome pomjerio granice u radu našeg Ministarstva. Kao njegov prvi saradnik mogu da kažem da taj čovjek nema radnog vremena. Prvi dolazi, a zadnji odlazi, radi vikedima i zaista je postidio sve nas u Ministarstvu, ali nam je i podstrek da se uvijek može bolje i više i smatram da je Expo 2020 Dubai jedan od njegovih bitnijih poteza, kako za Kanton Sarajevo, tako i za državu Bosnu i Hercegovinu. On svakodnevno radi na poboljšanju privrednog ambijenta u svim segmentima i u svakodnevnom je doticaju sa svim našim privrednicima, kazala je između ostalog, sekretarka Ministarstva Avdić.

Ministar Delić je na putu i žao mu je što nije mogao biti dijelom svečanosti, ali svakako će već naredne sedmice upriličiti prijem za organizatore u Kabinetu, kako bi im se i lično zahvalio.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA