TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH
24.6.2022 04:48 | Indikator.ba
Glovo, najveća platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela na zahtjev kupaca, objavila je imenovanje novog generalnog direktora za Bosnu i Hercegovinu Ivana Laketu.

Na ovoj poziciji, on će upravljati dinamičnom ekspanzijom Glova u zemlji, razvijajući lokalno tržište za trenutne brze isporuke.

Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu. Više od 12 godina upravlja brendovima i strategijom rasta, radeći u multinacionalnim kompanijama, kao što su: British American Tobacco, Superbet i Bringo, a ujedno je radio na tržištima Srbije, Češke i Rumunjske.

On je dio Glovo tima više od godinu dana, gdje je radio na izgradnji partnerstava sa renomiranim međunarodnim brendovima u regiji jugoistočne Europe.

- Uzbuđen sam što mogu podijeliti svoje iskustvo usmjereno na rast i donijeti novu energiju na bosanskohercegovačko tržište. Ovo tržište je živo i puno potencijala, a Glovo je ovdje već prepoznat po svojoj brzoj i kvalitetnoj usluzi. Postoji odličan potencijal za rast, a naše opredjeljenje je pružanje najboljeg korisničkog iskustva i inovacija. U Glovu konstantno radimo na izgradnji jedinstvene partnerske mreže i stoga ćemo nastaviti ulagati u bh. tržište. Iza ovog fokusa nalazi se naše ogromno znanje i globalno iskustvo koje ćemo ovdje sigurno prenijeti, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.

Ivan Laketa je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu ekonomskih studija u Bukureštu u Rumunjskoj i posjeduje dvije master diplome međunarodnog biznisa na Roterdamskoj školi za menadžment, Univerzitetu Erasmus i iz oblasti marketinga fakulteta Esade iz Španjolske.

Govori engleski, rumunjski, ruski i španski.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA