TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
ZP Komerc otvorio novi pogon za preradu mesa
27.6.2022 04:37 | Indikator.ba
U Vršanima kod Bijeljine pušten je u rad novi pogon za preradu mesa kompanije "ZP Komerc". U pogon površine 10.000 metara kvadratnih uloženo je šest miliona maraka, a posao će dobiti novih 20 radnika.

Otvaranje novog pogona nastavak je ranije zacrtanih ciljeva porodice Rosić - da stvore kompaniju koja će biti lider po proizvodnji i preradi mesa u Republici Srpskoj i regionu, ali da se za njih čuje i u svijetu.

- Naš cilj je da zadovoljimo domaće potrebe. Naravno ako se ukaže prilika i da izvozimo. Ovdje je isklkučivo prerada svježeg mesa, kako pilećeg tako svinjskog i junećeg. Trenutno smo u fazi certificiranja crvenog mesa za EU, imali smo evropsku komisiju i očekujemo rezultate, rekao je Đorđe Rosić, vlasnik ZP komerca Vršani, prenosi ATV.

Proizvodnja hrane je u fokusu Vlade Republike Srpske, kaže premijer Srpske Radovan Višković. Posebno u ovom neizvjesnom vremenu.

-Ovo je porodična kompanija, ljudi se posvetili ovom poslu, i zaista imaju podršku svih institucija RS i imaće u narednom periodu, rekao je Višković.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, kaže da je najveće zadovoljstvo vidjeti da će ovaj porodični biznis nastaviti da radi i sin vlasnika.
- To je njihovo istinsko bogatstvo, kazao je Dodik.

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, istakao je da je ZP komerc ocijenjen od inostranih partnera kao jedna od vodećih kompanija ne samo u RS nego i u BiH i regionu.

(Foto: ZP Komerc)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA