TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu Ljeto 2022: Hiljade Nijemaca će doći u Fojnicu
28.6.2022 04:12 | Indikator.ba
Otvaranje renoviranog hotela Stara banja u okviru lječilišta Reumal u Fojnici prvi je prijedlog za najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2022.godine u Bosni i Hercegovini koji dodjeljuje poslovni portal Indikator.ba. Ovoljetnji izbor najavljen je prošle sedmice na svečanosti u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, a praktično je započeo sa spomenutim događajem u Fojnici. Po svoj prilici u ovom poznatom banjsko-turističkom mjestu će biti i okončan početkom jeseni kada portal Indikator.ba tradicionbalno uručuje priznanja u ovoj kategoriji projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza". Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura izrazio je naklonost ideji da ova lokalna zajednica bude domačin tom događaju.

Fojnica i Fojničani znaju dočekati goste i prema njima iskazati rijetko doživljeno gostoprimstvo. Učinili su to i ovog puta. Na platou pred hotelom na temperaturi od plus 33 stepena celzijusa dočekali su ih sa porcijama sladoleda. Čak i da nije u pitanju otvaranje hotela (što je prema svim izjavama i medijskim izvještajima izvanredan uspjeh) Reumal bi sa sladoledom dobrodošlice ozbiljno konkurisao za najbolnji potez ovogodišnjeg turističkog ljeta. Ti mali sitni potezi u turizmu se, kao u rijetko kojem drugom području, pretvaraju u velike i nezaboravne priče.

Fojnica se ovog ljeta zajedno sa još nekoliko bosanskohercegovačkih banja već našla u žiži interesovanja inostranih udruženja i kompanija čija je aktivnost povezivanje tržišta balkanskog regiona i Evropske unije, prvernstveno njemačkog govornog područja, a posebno su fokusirani na sve vidove turizma: banjskog, zdravstvenog, konvencionalnog. WITOS&Partner sa sjedištem u Berlinu s tim u vezi već je kontaktirao sa udruženjima/grupacijama banja i zdravstvenog turizma, a prema saznanjima ovog portala njihov predstavnik sa sjedištem u Zagrebu Damir Radić, narednih dana biće na vezi sa fojničkim Reumalom i općinskom administracijom.

- Rado ćemo razgovarati sa njima i razmotriti ideje koje nude- izjavio je za Indikator.ba izvršni direktor lječilišta Reumal Alija Mukača.

Očekivana saradnja u konačnici trebalo bi da rezultira dugoročnim ugovorima o dovođenju na hiljade gostiju iz Njemačke, Austrije... na liječenje i rehabilitaciju u BiH. Složen je to proces, kojeg su WITOS&Partner i njegovi partneri, prije svega turoperatori s dugogodišnjim stručnim iskustvom savjetovanja, već uspješno realizirali u mnogim zemljama: Češka, Mađarska, Slovačka..., a u toku je i proces u Srbiji.

Hajdar Arifagić

(Foto: Reumal)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA