TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Hrvatski Optimapharm preuzima grčki Qualitis
29.6.2022 13:42 | Indikator.ba
Hrvatska organizacija za klinička istraživanja (CRO) Optimapharm priopćila je da je kupila organizaciju za klinička istraživanja i medicinsko savjetovanje Qualitis sa sjedištem u Grčkoj kako bi učvrstila svoju poziciju srednjeg europskog lidera na tržištu i proširila svoje geografsko područje sa uredom u Ateni.

- Ova će akvizicija nadopuniti Optimapharmovu geografsku pokrivenost i značajno ojačati Optimapharmovu prisutnost u južnoj Europi. Kupnjom Qualitisa, Optimapharm proširuje svoj operativni tim, pružajući najbolja u klasi prilagođena rješenja za klinička istraživanja za biotehnološke, farmaceutske i medicinske uređaje u cijelom svijetu, navodi se u priopćenju zagrebačke tvrtke u ponedjeljak.

Vrijednost posla nije otkrivena.

Optimapharm upravlja kliničkim ispitivanjima diljem Europe i trenutno provodi više od 310 ispitivanja u više od 40 zemalja. Osnovan je 2006. godine u Zagrebu i djeluje kroz 26 ureda na strateškim lokacijama diljem Europe te provodi operativne aktivnosti u dodatnih 14 zemalja.

Optimapharm ima više od 510 zaposlenih,a provodi studije faze I – IV u svim terapijskim područjima s posebnim naglaskom na onkologiju, neuroznanost, kardiologiju, endokrinologiju i zarazne bolesti.

Qualitis nudi sveobuhvatan portfelj kliničkog razvoja i usluga medicinskog savjetovanja za farmaceutsku, biotehnološku industriju i industriju medicinskih uređaja.

Stjecanje Qualitisa uslijedilo je nakon nedavne akvizicije rumunjske grupe za klinička ispitivanja, njemačkog SSS International Clinical Researcha i Finnish Crowna u posljednjih 12 mjeseci te stjecanja španjolske Syntax for Science 2020. godine.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA