TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Tri investitora zakupila zemljište u Poslovnoj zoni Kreka Sjever
29.6.2022 15:03 | Indikator.ba
Gradsko vijeće grada Tuzle na jučerašnjoj sjednici je donijelo odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, a koje se nalaze u Poslovnoj zoni Kreka Sjever, prenosi Tuzla info.

Ne licitaciji održanoj 30.05.2022. godine, najpovoljniji ponuđači u postupku opterećenja pravom građenja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzle su pravna lica Zlatnik Tuzla, Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje Tuzla i Koala Paintings Tešanj.

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem 17 prihvaćen je ponuda pravnog lica Zlatnik Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 37 KM/m2, sa uračunatim PDV-om,

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem 18 prihvaćena je ponuda Instituta za zaštitu, ekologiju i obrazovanje Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 38 KM/2, sa uračunatim PDV-om,

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem 13 prihvaćena je ponuda pravnog lica Koala Paintings Tešanj od 30 KM/m2, sa uračunatim PDV-om.

Odlukom GV Tuzla data je se saglasnost gradonačelniku Tuzle ili drugom licu koje gradonačelnik posebno opunomoći, da sa najpovoljnijim ponuđačima zaključi ugovor o osnivanju prava građenja, na nekretninama i po utvrđenim mjesečnim naknadama.

Najpovoljniji ponuđači su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m² bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta.

(Foto. Grad Tuzla)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA