TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
EBRD, EU i ProCredit podržavaju digitalizaciju malih i srednjih preduzeća u BiH
29.6.2022 15:48 | Indikator.ba
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i ProCredit banka u Bosni i Hercegovini potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji od 5 miliona eura, za koju je Evropska unija osigurala bespovratna sredstva, namijenjanih lokalnim malim i srednjim preduzećima (MSP), a u okviru nedavno pokrenutog programa Go Digital u Bosni i Hercegovini.

Sredstva će biti dostupna preduzećima za ulaganja u digitalizaciju svog poslovanja i u cilju poboljšanja produktivnosti, operativne efikasnosti i otpornosti.

Mala i srednja preduzeća će moći da konkurišu za sredstva za ulaganje u hardver i softver za različite projekte digitalne transformacije u oblasti digitalne komunikacije, informacione i IT bezbjednosti, digitalno upravljanje i digitalizaciju proizvodnih procesa i usluga. Cilj je potaknuti digitalnu transformaciju MSP i učiniti ih konkurentnijim na tržištima Evropske unije (EU) i usklađenim sa standardima koje zahtijevaju EU direktive.
Osim kredita, mala i srednja preduzeća će moći dobiti i subvencije u vrijednosti do 15 posto ukupnog iznosa kredita. Ove poticaje finansira EU.

(Foto: ProCredit Bank)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA