TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
BinBin: U gradu Sarajevu se pojavio još jedan pružalac usluga iznajmljivanja električnih romobila
30.6.2022 04:41 | Indikator.ba
U Sarajevu se pojavio još jedan pružalac usluga dijeljenja električnih romobila putem aplikacije - BinBin, izvještava Indikator.ba.

Na gradskim ulicama postavljen je veliki broj romobila tirkizne boje namijenjenih za iznajmljivanje iza kojih, kako saznajemo stoji turski investitor Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş.

Ova istanbulska tehnološka firma osnovala je sredinom aprila preduzeće BinBin BH d.o.o. Sarajevo sa sjedištem na Ilidži.
Preduzeće je osnovano sa osnivačkim kapitalom od 1.000 KM, a Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri je njegov 100-postotni vlasnik. Kao direktor društva upisan je Haris Pojata.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş je, kako se navodi na njihovom sajtu, inovativna tvrtka koja služi na području mikromobilnosti i koja ima za cilj biti pionir u implementaciji pristupa ekološkog transporta u Turskoj.

Održava svoje postojanje radeći u različitim vrstama vozila razvijenih uz domaći softver i inženjering, na stanicama za punjenje iu servisnim regijama.

BinBin električni romobili konkurencija su žutim BeeBee romobilima koji su pristuni u Sarajevu od 2020. godine.

Firmu BeeBee d.o.o. Sarajevo osnovali su Mirza Ustamujić, Mak Kamenica, Emil Mandalović, Dino Hajrić i Dino Duraković sa ukupnim kapitalom od 40.000 KM.

B. S.

(Foto: Indikator.ba)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA