TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Haos u Hrvatskoj: "U utorak zatvaramo pumpe"
2.7.2022 04:29 | Indikator.ba
- Za sada sa svakom prodanom litrom benzina gubimo 1,5 kunu, tvrde mali naftni trgovci u Hrvatskoj.
- Ako Vlada do utorka ne poduzme mjere koje će omogućiti normalno poslovanje, zatvorit ćemo benzinske stanice, rekao je u petak predsjednik Udruge hrvatskih malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac.
- Ne znam što bih rekao. Nismo sretni zbog toga, ali nemamo izbora, rekao je Miljavac koji zastupa desetke malih trgovaca naftnim derivatima, prenosi Index.hr.
Ove tvrtke upravljaju s više od stotinu benzinskih stania širom zemlje. - Krvarimo osam mjeseci. Iscrpili smo sve rezerve. Razlike u cijenama su premale za normalno poslovanje, naglasio je Miljavac dodavši da je većina tvrtki pred stečajem. - Banke nas izbjegavaju, za njih smo leševi, objasnio je Miljavac stanje poslovnog okruženja u Hrvatskoj.

- Naše rješenje je vrlo jednostavno. Smatramo da ne možemo subvencionirati cijelo stanovništvo. Plaćamo i gorivo gospodinu koji se vozi gliserom. Zato tražimo potpunu liberalizaciju cijena goriva i posebne bonove, na koje će pravo imati samo socijalno ugrožene osobe, objasnio je Miljavac, koji je naglasio da mali trgovci naftnim derivatima posjeduju petinu svih benzinskih stanica u Hrvatskoj i zapošljavaju više od hiljadu ljudi.

- Ako Vlada prihvati naš prijedlog, preživjet ćemo barem do kraja ove godine. Za sada sa svakom prodanom litrom benzina gubimo 1,5 kunu, dodao je Miljavac.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA