TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
FEAL dio dobiti podijelio s radnicima, a ide i u nove investicije
2.7.2022 05:41 | Indikator.ba
FEAL sa sjedištem u Širokom Brijegu odlučila je dio dobiti podijeliti sa svim radnicima što je jedinstven i vjerovatno prvi takav slučaj u ovoj zemlji, ali i u drugima u kojima posluju dugi niz godina, piše Večernji list BiH.

Dio je to dobre prakse koju su prihvatili funkcionirajući na tržištu Europske unije te su radnike nagradili za odlične rezultate koje je grupacija zabilježila.

- Istina je. To su modeli koje želimo i u idućim godinama primjenjivati. Ako naši ljudi, a i kompanija dobro rade, onda je red da i radnici to osjete kroz svoja primanja - potvrdio je za Večernjak direktor FEAL-a Ante Musa.

To je ujedno i dio vizije koju je gradio pokojni Jozo Bogdan u kompaniji koju je privatizirao i vinuo u visine. Za njega su radnici uvijek bili ispred svega.

- Budući da dugi niz godina radimo na zapadnoeuropskom tržištu, kroz stalnu suradnju i odnos s renomiranim partnerima, nastojimo dobre primjere poslovanja i upravljanja prenijeti u naše lokalne okvire. U tom kontekstu, nedavno smo uveli sustavno nagrađivanje radnika za uspješno poslovanje, a koje će dodatno motivirati sve radnike da uspjeh FEAL-a smatraju i svojim uspjehom. Budući da je ovo prva godina u kojoj nagrađivanje radnika provodimo na ovakav način, moramo istaknuti da smo i više nego zadovoljni rezultatima i utjecajem na ukupno zadovoljstvo te nas raduje da je model prepoznat kao pravedan i motivirajući za svakog radnika, bez obzira na njegovo radno mjesto, dodao je Musa.

Nagrađeni su svi djelatnici iz FEAL grupacije. Sve je ovisilo o ostvarenim rezultatima članice grupe, ali i pojedinačnom doprinosu djelatnika.

U FEAL grupi angažirano je oko 770 ljudi. Posebno su "narasli" u prošloj godini nakon postupnog oporavka tržišta s koronakrizom. Najviše je ljudi angažirano u FEAL-u Široki Brijeg, čak njih 140.

- Došli smo do vrha kapaciteta. Zbog toga smo napravili ove odluke iz prošle godine o novom investicijskom ciklusu od instaliranja novog pogona za prešanje 35 meganjutna, nove investicije u Ljubuškom. S izgradnjom te tvornice kreće se u kolovozu ove godine, a slijedi i investicija u proizvodni pogon i opremu u Karlovcu - dodaje Musa.

FEAL u Širokom Brijegje na čelu grupe od 15 kompanija - od FEAL-a Mostar, FEAL-a Hrvatska, Crna Gora, Beograd, Republika Srpska, FEAL-a Austrija, FEAL-a Njemačka te sestrinskih firmi PBR, Metalijakomerca, Poliklinike, firme za investiranje u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

(Foto: Feal)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA