TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Najveći pivski festival u regionu u novom formatu i sa puno zvučnih izvođača
15.7.2022 06:33 | Indikator.ba
Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u regionu, Belgrade Beer Fest, ove godine će u novom formatu i sa brojnim inovacijama biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Beogradu. Devetnaesto izdanje Beer Festa obilježiće jubilej - 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvijezda Tommy Emanuel, britanski miljenici domaće publike Kosheen, legendarni Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, muzička senzacija Konstrakta, regionalne zvijezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute i brojni drugi.

Beogradski festival piva ima tradiciju dugu gotovo dvadeset godina i tokom svog postojanja postao je jedan od prepoznatljivih simbola srbijanske prijestonice. Beer Fest je jedan od najmasovnijih događaja ove vrste na svijetu i predstavlja jednu od najposjećenijih, ako ne i najposjećeniju manifestaciju u Beogradu. Ove godine festival će obilježiti brojne inovacije, najavio je Milenko Škarić, osnivač i CEO kompanije Skymusic, koja je preuzela organizaciju Beer Festa:
– Festival ćemo ove godine podijeliti u dve zone - "Cloud" zonu sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima za sve uzraste, u kojoj će ulaz biti slobodan, te muzičku, "Koncertnu zonu", za koju će ulaz biti besplatan, uz minimalnu, simboličnu konzumaciju od dva pića. U potpunosti se oslanjajući na tradiciju ove manifestacije, želimo da je ove godine uvedemo u novu eru, ovogodišnje izdanje će produkcijski, ali i sadržajno, parirati najjačim evropskim festivalima. Planiramo da, oslanjajući se na ono što naš grad ima da ponudi strancima, promovišemo festival i u regionalnim i internacionalnim okvirima, te da privučemo nove inostrane posetioce, najavio je Škarić.

- Ovo će biti pravi festivalski nastup sa svim mojim pjesmama i omiljenim pjesmama Zemlje Gruva bez duvača i sa više elektornike. Ovo je prvi nastup u Beogradu nakon Evrovizije. Ja sam novobeograđanka i godinama unazad sa svojim komšijama pratim Beer fest, izjavila je Ana Djurić Konstrakta.

Ove godine na festivalu biće proslavljeno 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na festivalu biti prisutno 300 različitih etiketa piva. Ljubitelje napitka od hmelja obradovaće Beer Market, na kojem će posjetioci moći da kupe veliki broj svjetskih brendova koji su rijetko dostupni na ovdašnjim prostorima. Za obožavaoce zanatskog piva na Craft zoni predstaviće se udruženje craft pivara iz cijele Srbije, najavio je Dejan Smiljanić, predstavnik čuvenog beogradskog lanca pabova specijalizovanih za zanatsko pivo.

(Foto: Belgrade Beer Fest)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA