TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Jasmin Mahmuzić na čelu Agencije za bankarstvo FBiH još četiri godine
28.7.2022 12:49 | Indikator.ba
Jasmin Mahmuzić bit će na čelu Agencije za bankarstvo Federacije BiH i u naredne četiri godine, a još jedan mandat potvrđen je i njegovoj zamjenici Dubravki Bošnjak.

Čelnici regulatornog tijela za finansijske institucije imenovani su na osnvu konkursne procedure, a odluke o imenovanjima prihvatio je Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dom naroda imenovao je i članove Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH na pet godina i to: Ivanka Galić, Samir Bakić, Ivan Brkić, Haris Jahić i Jasmin Halebić.

Odluke o imenovanjima stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH budući da ih je ranije potvrdio i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Jasmin Mahmuzić (rođen 1973. godine u Tuzli) priznati je stručnjak iz oblasti poslovanja banaka, globalnog finansijskog tržišta i planiranja poslovanja.
Bogato radno iskustvo sticao je radom u poslovnom sektoru, međunarodnim organizacijama u BiH, OHR i OSCE, a u bankarstvu obavljao je poslove direktora Filijale Sarajevo u Sparkasse bank d.d. Sarajevo te člana Uprave/izvršnog direktora u Union banci, zaduženog za segment poslovanja sa klijentima.

Dubravka Bošnjak (rođena 1976. godine u Sarajevu), doktor je ekonomskih nauka od 2013. godine i predavač na Fakultetu poslovne ekonomije. Ima 15-godišnje iskustvo rada u bankarstvu, a obavljala je poslove direktorice Sektora kredita i plasmana u Investicijskoj banci Federacije Bosne i Hercegovine i poslove izvršne direktorice za za istraživanje, razvoj i kreditiranje u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine.

(Foto: FBA)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA