TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Polovinom avgusta u prometu prva dionica autoputa na koridoru VC kroz Republiku Srpsku
3.8.2022 06:18 | Indikator.ba
Polovinom avgusta u saobraćaj će biti puštena prva dionica autoputa Koridor 5C kroz Republiku Srpsku, od Doboja, odnosno od petlje Kostajnica, do petlje u Јohovcu.

Republika Srpska na taj način dobija novih šest kilometara autoputa, za čiju izgradnju je kod Evropske banke za obnovu i razvoj obezbijeđeno 15 miliona eura granta i 70 miliona eura kreditnog zaduženja.

Na dionici su ostali su još manji završni radovi i upotrebna dozvola.

– Radi se na postavljanju bukobrana, horizontalna signalizacija je postavljena, vertikalna u završnoj fazi, svi asfaltni slojevi su završeni, objekti su završeni, imamo nekih manjih radova na instalaciji opreme, izjavio je koordinator projekta za izgradnju koridora 5C Davor Vučković za RTRS.

Prvi put na bh. autoputevima postavljena je tzv. zvižduća horizontalna signalizacija.

Puštanjem dionice od Rudanke do Јohovca Koridor 5C povezaće se sa auto-putem 9. januar. Rasteretiće se gužve na magistralnom putu, a Doboj će dobiti bliži priključak na autoput.

Uporedo se radi druga faza koridora 5C kroz Srpsku, odnosnio obilaznica oko Doboja. Do kraja godine počeće radovi u tunelu Putnikovo brdo, a trenutno se gradi most Kostajnica

– Izvode se radovi zbog niskog vodostaja Bosne na temeljenju stubnih mjesta, tako da bi krajem avgusta trebalo da se krene naguravati konstrukcija, rekao je Marko Salapura, predstavnik izvođača radova Integral inženjeringa.

Za nastavak gradnje koridora prema sjeveru od Doboja do Vukosavlja, pregovori su u manjem zastoju.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=jC1Gh6Nd5nQ
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA