TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Hrvatski HSTEC ide u njemačke ruke
3.8.2022 14:02 | Indikator.ba
Grupa CHIRON sa sjedištem u Tuttlingenu u Njemačkoj u 2022. nastavlja slijediti svoju globalnu strategiju rasta te je objavila preuzimanje 90 posto hrvatske tvrtke HSTEC.

Naziv HSTEC označava "tehniku ​​velike brzine", za stručnost sistema u razvoju, dizajnu i proizvodnji motornih vretena velike brzine za zahtjevnu strojnu obradu.

Akvizicijom CHIRON Grupa proširuje svoje kapacitete i jača tri područja stručnosti: cjeloviti razvoj, proizvodnja i montaža ključnih komponenti, motornih vretena i tokarskih vretena, za obradne centre Grupe.

S novim imenom CHIRON Hrvatska, CHIRON grupa je prisutna u istočnoj Europi s još jednom vlastitom tvrtkom; može bolje podržati kupce u regiji i nastavit će se razvijati u Zadru. Preko 100 zaposlenika, od kojih samo 25 radi u inženjeringu, povećavaju broj zaposlenih u Grupi na globalnom nivou na oko 1.900.

Dosadašnji predsjednik Uprave Mladen Šarlija imenovan je generalnim direktorom CHIRON Hrvatska. Ostaju predstavništva HSTEC-a u Njemačkoj, SAD-u i Kini, kao i zastupstvo Balluffa, Bosch Rexrotha, Hofmanna i Mitutoya za hrvatsko tržište.

HSTEC će nastaviti kao brend, pridružujući se brendovima CHIRON grupe: CHIRON, STAMA, FACTORY5, CMS, GREIDENWEIS, HSTEC.

(Foto: Hstec.hr)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA