TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Njemačka kompanija koja planira zaposliti 2.500 radnika pronašla lokaciju u Tuzli?
4.8.2022 15:13 | Indikator.ba
U narednom periodu Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju kompanije iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla da zaposli oko 2,500 hiljade radnika.

Kako saznaje Tuzlanski.ba, Njemačka kompanija čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH, pa tako i grada Tuzla traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 hiljada kvadratnih metara.

U Gradskoj upravi Tuzla već su pronašli dvije potencijalne lokacije koje bi mogle pogodovati ovoj velikoj investiciji čija će vrijednost biti preko 5 miliona eura.

S obzirom da je Tuzlanski kanton najbrojniji, odnosno najmnogoljudniji i da je Tuzla blizu granica sa Hrvatskom (EU) i Srbijom, ali i da ovdje ima zavidan broj kvalifikovane radne snage, postoji velika vjerovatnoća da će njemački investitor uzeti u obzir sve navedene činjenice i da će upravo Tuzla biti favorit u odnosu na druge gradove u FBiH za ovu krucijalno važnu investiciju što će doprinijeti ekonomskom razvoju Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Također, jedan od presudnih faktora mogla bi biti i blizina Živinica, Lukavca i Srebrenika jer u sva tri ova grada ima značajan broj kvalifikovane radne snage za potrebe djelatnosti kompanije iz Njemačke.

Za sada nije poznato ime investitora, ali bi taj podatak mogao da bude objelodanjen u narednom periodu.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA