TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Uskoro početak proizvodnje čipsa u Tuzima, uloženo više od 1,5 miliona eura
5.8.2022 06:49 | Indikator.ba
Najdalje za mjesec dana trebalo bi da počne sa radom fabrika za proizvodnju čipsa u crnogorskom gradiću Tuzi.

Koliko će imati zaposlenih još nije poznato jer se čeka sistematizacija radnih mjesta. Ono što je poznato, kako je kazao Edo Mušović, vlasnik, jeste da će 90 procenata radne snage biti žene.

- Hoće svi da rade, a za čipsaru smo željeli da uposlimo baš žene. Na tržištu rada je obrnuta praksa pa su žene te koje do sada nisu dobijale adekvatne prilike da rade iako to žele. Interesovanje je veliko. Prioritet imaju ljudi sa lokalnog područja, želimo da ih ispoštujemo, kazao je Mušović.

On je istakao da im je ostalo još malo krompira da otkupe, a nada se da će građani najkasnije za mjesec dana jesti čips iz ove fabrike koji će se zvati Montte.

- Sirovine smo smjestili u hladnjače. Vrijednost prve tranše, uložene u fabriku, je 1,5 miliona eura, a kasnije planiramo još nekih pet miliona za nove sadržaje. Već smo uradili projekat za izgradnju skladišta za 2.000 tona krompira. To nam je naredni korak koji ćemo početi za dva, tri mjeseca da radimo, navodi Mušović.

Za otvaranje pogona za preradu voća i povrća na Kućama Rakića, kako kaže Mušović, čeka se da CEDIS priključi struju.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su oni izgradnju fabrika u opštini proglasili lokalnim javnim interesom, prensoi DAN.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA