TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tržište kapitala
Prve zelene obveznice izdane u Hrvatskoj
5.8.2022 14:13 | Indikator.ba
M+ Grupa prva je tvrtka u Hrvatskoj koja je izdala obveznice vezane uz održivost u vrijednosti od 300 miliona kuna (gotovo 40 miliona eura).

Strateški partneri u emisiji zelenih obveznica su Erste&Steiermärkische Bank i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). M+ Group je rekao da su ostali ulagači osiguravajuća društva i investicijski fondovi.

Ako se ciljevi održivosti ne ispune, ulagačima će biti isplaćeno 0,75 postotnih bodova iznad nominalne kamatne stope od 4,25%

M+ Grupa obvezala se smanjiti svoje emisije ugljika za 25% i povećati zastupljenost žena u upravljačkim timovima na 51%. Ako ciljevi održivosti nisu ispunjeni, investitorima će biti isplaćeno 0,75 postotnih bodova iznad nominalne kamatne stope od 4,25%.

- Ljudi su oduvijek bili u fokusu našeg poslovanja – naši zaposlenici, klijenti i njihovi korisnici, rekao je direktor M+ Grupe Darko Horvat.

- Društveni aspekt, koji uključuje ravnopravnost spolova i svaku drugu jednakost, bitan je za nas kao multikulturalnu skupinu i globalnog igrača koji djeluje na 58 tržišta iz 14 zemalja i pruža usluge na 32 jezika. Osim društvenog aspekta, neizostavan je i utjecaj na okoliš jer sve veći broj zaposlenih utječe na okoliš, dodao je Horvat.

M+ Grupa je zagrebački pružatelj usluga outsourcinga poslovnih procesa i tehnologije koji posluje u 58 zemalja, uključujući BiH, Rumuniju, Sloveniju, Srbiju, Sjedinjene Američke Države i Tursku.

M+ Grupa priopćila je da je izvršila 15 akvizicija u proteklih pet godina i osigurala raznolik portfelj europskih i globalnih klijenata: telekomunikacijske, financijske, tehnološke, energetske, logističke i e-trgovinske tvrtke, kao i tvrtke u sektoru robe široke potrošnje.

Obveznice vezane uz održivost ili ESG (okolišne, društvene i upravljačke) predstavljaju inovaciju na globalnim tržištima. Osim dobiti, sve više investitora traži i pozitivne poslovne učinke na zajednicu u kojoj tvrtke posluju. M+ Grupa izdaje redovne izvještajeo održivosti od 2020.

(Foto M+Grupa)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA